Kulturni Centar Apatin
KCA menu

IZLOŽBA SLIKA NA PAPIRU „OKO MENE“ ANDREE KRNETIĆ GRBIĆ iz Prijedora

Motivi ciklusa radova na ovoj izložbi pod nazivom „Oko mene“ su predmeti i predeli u vidokrugu Andree Krnetić Grbić. To su scene sa detaljima seoskih domaćinstava ili periferije grada, još uvek prisutne, kao ostaci prošlosti, ali i danas su vidljive nedirnute funkcije. Drvena ograda, plast sena, kokoši, ćilimi… prikazani su sa dozom pijeteta i nežnosti. U ovom današnjem svetu tehnološkog napretka koji obećava da će predeli u budućnosti izgledati isto na svim kontinetima, umetnica upozorava i žali da će nestati mirisi, boje i toplina jednog drugačijeg i posebnog života u svim krajevima Planete.
To su slike izvedene na papiru različitih tehnika, živog kolorita, prepoznatljivih i redukovanih oblika. Nastali su tokom 2015. i 2016. godine.
Andrea Krnetić Grbić diplomirala je grafiku 2011. godine na Akademiji umetnosti u Banja Luci. Paralelno se bavi grafikom i slikarstvom. Radi kao nastavnik likovne kulture u osnovnoj školi u Prijedoru. Učestvovala na više likovnih kolonija u Republici Srpskoj i Srbiji. Priredila 4 samostalne izložbe u Prijedoru i Banja Luci. Izlagala na brojnim kolektivnim izložbama u Republici Srpskoj i u Srbiji: Kovinu, Zrenjaninu, Smederevu, Pančevu, Beogradu, Nišu, Majdanpeku, Kraljevu i u Rumuniji, Italiji i Poljskoj.
Dobila nagradu za crtež Akademije umjetnosti u Banja Luci 2010. godine.

Arhiva

01/09/2017 15/09/2017

petak, 1. septembar 2017. godine u 20 časova

TOP