Kulturni Centar Apatin
KCA menu

Koncert maturanata muzičke škole  “Isidor Bajić” iz Novog Sada

U nedelju, 17.3.2019. u 18 časova u Maloj sali biće održan koncert maturanata muzičke škole  “Isidor Bajić” iz Novog Sada.
Ulaz je besplatan.

 

IVAN HOLODOV – KLAVIR

Rođen je 4. juna 2000. godine u Novočerkasku, prestonici donskih kozaka. Od 2007. je učenik Muzičke škole ,,Isidor Bajić“ u Novom Sadu u klasi profesorke Čile Stojšić, do 2015. godine osnovne, a sada srednje muzičke škole. U toku školovanja učestvovao je na takmičenjima u zemlji i inostranstvu i osvajao mnogobrojne nagrade. U okviru EPTA, 2013. godine, Holodov je kao laureat takmičenja za klaviriste održao solistički koncert. Bio je i polufinalista Drugog internacionalnog takmičenja mladih pijanista u Kazahstanu 2014. godine. Dobitnik je treće nagrade na desetom internacionalnom festivalu ,,Put ka majstorstvu” (Rostov na Donu) 2014. godine, gde je kao solista nastupio sa Rostovskom filharmonijom. Trenutno priprema prijemni ispit za konzervatorijum u Moskvi.

PROGRAM:

J.S.Bach: Prelude&Fugue No.14 F# minor, BWV 883 (book 2)
L.V.Beethoven: Sonata No.23, Op.57(appassionata); 1. Allegro assai, F minor

 

 

DANIJEL DONĐIVIĆ – GITARA

Rođen je 5. oktobra 2000. godine u Kanadi. Završio je nižu muzičku školu ,,Josip Slavenski”, a sada je učenik završnog razreda Srednje muzičke škole ,,Isidor Bajić” iz Novog Sada u klasi profesora Aleksandra Spasojevića. Na više takmičenja osvajao je nagrade, a najdraže su mu sa ,,Vojvodina guitar festivala”. Priprema program za upis u neku od muzičkih akademija u inostranstvu.

PROGRAM:

Alemanda I kuranta iz svite za lautu BWV 996
Bogdanović: Jutarnje kolo, Žalopojka i Široko iz ,,Šest balkanskih minijatura”
Lobos: Etida br. 3

 

 

UGLJEŠA VUKOV – HARMONIKA

Rođen je 2. januara 2001. godine u Somboru. Nižu muzičku školu ,,Petar Konjović“ završio je u Somboru u klasi profesora Basta Milorada. Trenutno pohađa završni razred srednje muzičke škole ,,Isidor Bajić“ u Novom Sadu u klasi profesorke Ane Tokanović. Dobitnik je mnogobrojnih nagrada u zemlji i inostranstvu. Autonomna pokrajina Vojvodina mu je 2011. godine dodelila pohvalnicu za postignute izuzetne rezultate u oblasti muzike za tu godinu. Prethodne, 2018. godine, na međunarodnim takmičenjima harmonikaša u Sarajevu i Puli osvojio je prve nagrade. Član je orkestra harmonika AKUD ,,Sonja Marinković“ iz Novog Sada. Korepetitor je dečjeg hora ,,Bajićevi slavuji“, a od 2017. član Crkvenog hora ,,Beseda“ iz Novog Sada. Priprema prijemni ispit za neku od akademija u inostranstvu.

PROGRAM:

Scarlatti: k141 d moll, k98 e moll
Bonakov: Simfonija I, III, IV stav
Vojetenko: Revelation
Bazini: Ples patuljaka

Arhiva

17/03/2019

18h

TOP