Kulturni Centar Apatin
KCA menu

Tribina „VIDIMO SE U BIOSKOPU“

Tribina „VIDIMO SE U BIOSKOPU“

20.decembar 2021.godine (ponedeljak) u 13 časova, Velika sala Kulturnog centra Apatin. Ulaz je slobodan.

 

Najprepoznativljiji po TV kvizu „Potera“ Milorad Milinković kao Mister Veliki najopasniji tragač u okviru kampanje Filmskog centra Srbije i Mreže kinoprikazivača Srbije „Vidimo se u bioskopu“ biće gost tribine koja će se održati u Kulturnom centru u Apatinu u ponedeljak 20.decembra 2021.godine u 13 časova. Ulaz je besplatan. Cilj tribine je promocija i dalji razvoj filmske kulture i nezavisne bioskopske mreže, edukaciju kao i povećanje vidljivosti i promocije domaćeg filma. Uz Milinkovića govoriće i Boško Milosavljević scenarista i reditelj mnogih dokumentarnih filmova od kojih su neki nagrađeni međunarodnim priznanjima. U okviru tribine biće prikazan jedan od igranih filmova koje je režirao Milorad Milinković.

 

Milorad Milinković je rođen 1965.godine u Beogradu. Diplomirao je na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, odsek režija 1991.godine. Osim režijom, bavi se i nizom drugih poslova. On je scenarista, pisac, gitarista, pevač, kantautor, di džej, kritičar i još mnogo toga. Milinković je režirao mnoge filmove koji su obeležili poslednje decenije između ostalih „Mrtav ladan“, „Čitulja za Eskobara“, Patuljci sa naslovnih strana“, „Zduhač znači avantura“. Autor je i više proznih ostvarenja. Milinković će govoriti o filmskoj umetnosti uopšte, ali i o stvaranju filmova, o trenutnoj situaciji na domaćoj filmskoj sceni i o srpskom filmu danas.

 

Boško Milosavljević profesor srpskog jezika i književnosti i strastveni zaljubljenik u film. Osnivač LHS studija koji se bavi produkcijom televizijskih spotova, dokumentarnih filmova, ali i oslikavanjem murala i likovnom umetnošću uopšte. Režiser je i scenarista mnogih dokumentanih ostvarenja istorijskog karaktera, a za neka od njih je dobo međunarodne nagrade. Učesnike tribine upoznaće sa stvaranjem dokumentarnih filmova i njihovim mestom u kinematografiji.

 

Program vodi: Milorad Basta

 

TOP