Kulturni Centar Apatin
KCA menu

Samostalna amaterska izložba, Zoran Zoco Arbutina – “Bonsai – portreti života”

Od 06. do 19. avgusta, u galeriji Meander, održaće se samostalna amaterska izložba Zorana Zoce Arbutine pod nazivom “Bonsai – portreti života”.
Otvaranje izložbe je u petak, 06.08. u 19h.

 

„BONSAI – PORTRETI ŽIVOTA“
Trenutak dolaska na svet, kako formiran istorijski i bez naše volje, jasno prikazan kroz različite podloge, tako i smešten u unapred odabran prostor, (saksija u kojoj je Bonsai), mogao bi se doživeti kao suština, ali samo na prvi pogled.
Bonsai u bukvalnom prevodu znači „malo drvo u saksiji“. Odabirom postaje jedan pojedinačan život, koji zahteva mnogo ljubavi i pažnje. Fascinantna je uloga i briga Tvorca, ali volja, jasno oslikana kroz savladane prepreke i manje, ili više virtuozno provlačenje kroz različite zamke života, zapravo je ogledalo likova i njihovih karaktera, koje prepoznajemo u ljudima oko nas.
U samoj suštini, svaka slika je poznanstvo, pa i bliskost sa istima, koji razgranatošću pokazuju snagu volje i borbenost. Prepoznata kao takva i sam Stvoritelj je podržava u merama njene izraženosti.
Bonsai je čovek. Bonsai je život. Bonsai je volja. Bonsai je svаko od nas.

 

BIOGRAFIJA

Zoran Zoco Arbutina je rođen 1971. u Somboru. Odrastao i osnovnu školu završio u Prigrevici, gde i danas živi. Talenat i ljubav prema slikanju prepoznaje kod sebe još u ranoj mladosti, ali bez podrške i potrebnog razumevanja, pre svega porodice, tih devedesetih završava zanat u Apatinu.
Aktivno počinje da slika pre tri godine i u tom periodu je učesnik dve kolektivne izložbe, kao i učesnik takmičenja u Kuli, gde kao uži izbor, njegov rad odlazi na regionalno takmičenje u Bačkoj Palanci. Svoje iskustvo, jasan lični stav i viđenje života kroz različite pojedince, izrazio je kroz “Bonsai“.
Ovo je Zocina prva samostalna izložba.

Arhiva

06/08/2021 19/08/2021

19h

TOP