Kulturni Centar Apatin
KCA menu

DRVCE JE DRUG

Edukativni teatar Subotica kao što i sam naziv kaže pre svega se bavi edukacijom najmlađih kroz dečije predstave. Takva je i predstava “Drvce je drug“. Na zabavan, komičan i što je najvažnije interaktivan način komunicira sa decom i širi svest kod najmlađih o važnosti očuvanja prirode.

 

Naime, tri lika se međusobno bore za prirodu i protiv nje. Sa jedne strane se nalazi Jablan – mladi dečak (koji je svoju ljubav prema prirodi nasledio od svoga deke koji je isto kao i Jablan bio izviđač i samim tim i ljubitelj prirode u celosti) i Kišoljub Hrastić – poslednje preostalo drvce u parku koje je Jablan spasio od seče i sada pokušava da ga sakrije, kako bi ga sačuvao. Dok sa druge strane imamo negativca – Gospodina Drvomrzića koji je spletom okolnosti kao mali bio izolovan iz prirode i tako postao alergičan na drveće i zbog toga uništava zelena prostranstva na kojima se deca igraju. Naravno, na kraju Jablan i Kišoljub uz pomoć dece uspevaju da preobrate Drvomrzića, te on postaje Drvoljubić i sama predstava ima srećan kraj.

 

Trajanje predstave je oko 40 minuta.
Igraju: Miloš Lazić, Aljoša Đidić i Stefan Beronja
Producent: Ninoslav Mičić

 

Velika sala Kulturnog centra Apatin, 20. februara sa početkom u 11 časova. Cena ulaznice je 150 dinara.

 

Poštovana publiko, najljubaznije vas molimo da pre dolaska na program proverite da li imate povišenu temperaturu. Ako imate bilo kakve simptome, molimo vas da ostanete kod kuće. Na ulasku u salu, molimo vas da pređete preko dezinfekcione barijere, te da dezinfikujete ruke postavljenim dezinfekcionim sredstvom. U sali je obavezna upotreba zaštitne maske i poštovanje preporučene fizičke distance.

Arhiva

20/02/2021

11h

TOP