Kulturni Centar Apatin
KCA menu

POZORIŠNI FESTIVAL “TEATAR U OKTOBRU” U KULTURNOM CENTRU OD 25. DO 28. OKTOBRA

Ulaznice za predstave koje će se odigrati u sredu, četvrtak i subotu pojedinačno možete kupiti na blagajni Kulturnog centra po ceni od 800,00 rsd. Pored toga, za ove predstave postoji mogućnost kupovine kompleta karata koji iznosi 1800,00 rsd.

Karta za dečiju predstavu uzima se pojedinačno i iznosi 300 rsd.

 

Blagajna Kulturnog centra biće otvorena radnim danima od srede 18. oktobra od 10 do 12 časova i posle podne od 17 do 19 časova.

 

Program festivala:

 

Sreda, 25. oktobar od 19h, Velika sala

Predstava “Bračna komedija”

Igraju: Aneta i Ivan Tomašević

 

 

Četvrtak, 26. oktobar od 19h, Velika sala

Predstava “Ona” 

Igraju: Jelena Đulvezan Milković i Alisa Lacko

 

 

Petak, 27. oktobar od 18h, Velika sala

Predstava za decu “Magični cirkus”

Igraju: Katarina Orešanin, Bojan Simić i Ljuba Stanković

 

 

Subota, 28. oktobar od 19h, Velika sala

Muzičko-scensko veče “Kao da sam te sanjao”

Katarina i Vladan Savić

Klavir: maestro Uroš Ranković

 

Predstava „Bračna komedija“

Pod pokroviteljstvom grada Šapca Scena MASKA je postavila na scenu predstavu „Bračna komedija“.

„Razmišljajući o repertoaru i predstavama koje su do sada urađene u produkciji Scene MASKA i osluškujući želje naše publike u Šapcu i širom Srbije i regiona, došli smo do zaključka da je došlo vreme za jednu ovakvu komediju.

Bez pretenzija da od predstave pravimo neki filozofski čin, želeli smo da se poigramo opštim mestima i temama koje prate skoro svaku bračnu zajednicu.

Bračni par je izašao u novootvoreni restoran da proslavi sedamnaest godina bračnog života. Saznajemo da imaju šestoro dece: dvoje njene dece iz njenog prvog braka, dvoje njegove dece iz
njegovog prvog braka i dvoje njihove dece iz njihovog braka. Za vreme večere se otvaraju teme o kojima nije bilo planirano da se to veče razgovara o: tašti i svekrvi, o deci, ali i o odnosima žene i muža u braku i muško – ženskim odnosima i pravima žena i muškaraca pa sve do želje za razvod.“

Ivan Tomašević

Režija, scenografija: Ivan Tomašević
Kostim: Selena Mladenović
Scenska realizacija i obrada muzike: N – dizajn

JELENA SREĆKOVIĆ…..ANETA TOMAŠEVIĆ
DANILO SREĆKOVIĆ…..IVAN TOMAŠEVIĆ

Sufler: Zorica Stevanović
Šef tehnike: Mihailo Brezina

Bravarski radovi: Mihailo Brezina
Majstor tona: Mihailo Brezina
Majstor svetla: Zorica Stevanović

NAGRADA
Za najbolju predstavu na internacionalnom Festivalu duodrame “Branko Gjorčev” u Negotinu, Severna Makedonija.

Sreda, 25.oktobar 2023.u 19 časova, Velika sala

 

 

Predstava “ONA”

„Ona” je autorski projekat, nastao po motivima dramskog teksta ,,Hana i Hana”, i međusobnim preplitanjem tekstova sa ženskih blogova “Wonderful failure” autorke Tatjane Tucić, i teksta „Ona” autorke Magde Janjić. Motivi preuzeti iz drame “Hana i Hana” Mire Perić Kraljik poslužili su samo kao inspiracija i pokretač za istraživanje. Lik je iz tog razloga zadržao isto ime – Hana, kao omaž, iako se Hane u ove dve drame veoma razlikuju. Predstava je nastala u koprodukciji Akademije Umetnosti Novi Sad i Narodnog Pozorišta “Toša Jovanović” Zrenjanin, gde je i sada na stalnom repertoaru. To je master rad glumice Jelene Đulvezan, koja je ovom predstavom završila studiranje na Akademiji Umetnosti u Novom Sadu. Premijera predstave je bila 5. aprila 2014. na 12. TKT festivalu u Tuzli. Predstava je još mnogo puta nakon ovog izvođena na festivalima u našoj zemlji i ponela je nekoliko puta nagrade za najbolju predstavu festivala, kao i za najbolja glumačka ostvarenja. Dramski tekst je nastao kao odgovor na bavljenje pitanjem o ženskom identitetu danas. „Ona” je pretpostavka jedne ženske psihološke linije, i lik Hane je rezultat prikupljanja različitih ženskih ispovesti. S obzirom na to da je glavni lik u drami tridesetogodišnja žena, ova drama se tematski bavi krizom ženskog identiteta, završetka jedne faze života i ulaska u novu. Predstava govori o razumevanju i nerazumevanju sebe. O izlasku iz mlakog transa svakodnevice i ulasku u svoj unutrašnji svet. O razumevanju stvari koje izgledaju samorazumljive. O kontaktu sa sobom. O otkrivanju i sagledavanju sopstvenog života. Siže: Hana bežeci iz lekarske ordinacije, a zapravo bežeci od svojih problema i strahova, kao i mnogo puta do tada u životu, doživljava saobraćajnu nesreću i pada u komu. U tom trenutku se “cepa”, pojavljuje se još jedna Hana (Hana II). Tokom predstave saznajemo ko je ta žena i zašto je takva postala, kroz njena sopstvena preispitivanja i prisećanja na osobe i trenutke koje su nju i njen život oblikovale. Na kraju otkrivamo da li je ona spremna da se suoči sa sobom, da prihvati sebe takvu kakva jeste i da se probudi.

U ulogama su: Jelena Đulvezan Milković (Hana II) i Alisa Lacko (Hana I), a zapravo su samo jedna jedina Hana

Režija: Mia Knežević

Scenografija: Miljena Vučković

Kostim: Romana Knežević

Četvrtak, 26.oktobar, 19 časova Velika sala.

 

Magični cirkus

Šaljiva predstava sa puno pevljivih songova i koreografija, osmišljena je tako da publika izađe iz sale u odličnom raspoloženju i sa osmehom na licu. Direktor cirkusa pokušava da pronađe glumce za svoj šou program. Pojavljuje se klovn Modo sa svojim tačkama. Zatim pronalazi devojčicu Bibi koju takođe uključuje u program, tako da na kraju svi odlaze zadovoljni.

Igraju:

Katarina Orešanin, Bojan Simić i Ljuba Stanković

Petak,27.oktobar 2023.godine, Velika sala

 

Muzičko-scensko veče „Kao da sam te sanjao…“

Ova predstava je zamišljena kao veče poezije i muzike, u kojem će protagonisti Vladan Savić I Kristina Savić, govoriti najlepše stihove srpskih i svetskih pesnika, kao i uživo pevati najlepše komponovanu poeziju, uz klavirsku pratnju maestra Uroša Rankovića.

U predstavi” Kao da sam te sanjao” biće izvođeni stihovi Božidara Timotijevića, Duška Trifunovića, Arsena Dedića, Matije Bećkovića, Vite Nikolića, Desanke Maksimović, Jovana Jovanovića Zmaja, Đorđa Balaševića, Žaka Prevera, Konstantina Simonova i drugih…

Igraju:

Kristina Savić
Vladan Savić

Klavir: maestro Uroš Ranković

Subota, 28.oktobar, 19h, Velika sala

 

 

Arhiva

25/10/2023 28/10/2023

19h

TOP